Så går det till i Spansk fotboll!

Nu syftar jag faktiskt inte på spelet på arenan, utan hur klubbarna sköter sina demokratiska möten.

Rela Madrid hade igår ett klubbmöte där "socios" (dvs de som har störst andelar i klubben)  kommer för att rösta om klubbens framtid, ungefär som vilken idrottsförening som helst. Med ett undantag..... Calderón!



Calderón är ,för er som inte är så insatta i fotbollens värld, Real Madrids president och väldigt illa omtyckte av stora delar av fotfolket. När således mötet skulle hållas visade det sig att flera socios inte släpptes in, men det skulle snart uppdagas varför.  Calderón hade nämligen hyrt in ett antal människor, som givetvis inte var socios, att komma och rösta precis enligt hans egen vilja. Eftersom det SAKNAS KONTROLL AV VILKA SOM FÅR RÖSTA, så det gick ju hur smidigt som helst!

När det senare dök upp flera äldre herrar i talarstolen för att kritisera den politik som fördes inne i aulan, stängdes micken helt sonika av och de blev uteskorterade av säkerhetsvakterna.

Det, mina damer och herrar, är spansk organisation i sitt essä.

PS. Efterår hölls det en presskonferens där det uttrycktes tydligt att det skulle bli en utredning om kontrollen av rösträtt, och de socios som inte var socios skulle uteslutas ur föreningen................ eh.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0